OFFICIEEL: Eupen verzekert zich van diensten van aanvaller van Real Sociedad

OFFICIEEL: Eupen verzekert zich van diensten van aanvaller van Real Sociedad

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 11:51do 11-07-2019 om 11:51

Niet alleen de topclubs, maar ook de kleinere ploegen hebben ambitie voor volgend seizoen. KAS Eupen behoort zeker tot dat rijtje. Met Jon Bautista realiseerden de Panda's donderdag alvast een aantrekkelijke transfer.

Bautista is een aanvaller van 24 die al heel zijn voetballeven uitkomt voor Real Sociedad. In het Baskenland deed de Spanjaard flink wat ervaring op in de Primera Division. In totaal staat de teller op 45 optredens, waarvan Bautista de meerderheid wel als invaller betwistte. Hij wist zes keer het vijandelijke net te vinden.

Dat aantal zal even op zes blijven staan, want het komende jaar is Bautista actief bij Eupen. De Oostkantonners waren de voorbije week in onderhandeling met Sociedad en hebben die gesprekken succesvol afgerond. Bautista wordt voor één seizoen gehuurd zonder aankoopoptie.

Waarom Bautista voor een avontuur aan de Kehrweg kiest, valt gemakkelijk te verklaren. Nieuwbakken trainer Beñat San José had de aanvaller namelijk onder zijn hoede bij de jeugd van Sociedad. Bij het B-elftal van de Basken vond Bautista overigens bijzonder vlot de weg naar doel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws