UPDATE: STVV haalt hard uit: 'Antwerp negeert gentlemen's agreement'

UPDATE: STVV haalt hard uit: 'Antwerp negeert gentlemen's agreement'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 11:01do 11-07-2019 om 11:01

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 11:07do 11-07-2019 om 11:07

Alexis De Sart is transfervrij naar Antwerp vertrokken. Sint-Truiden wilde echter een transferbedrag ontvangen nadat het dacht de optie in het contract van De Sart te hebben gelicht.

STVV is boos omdat de Limburgers dachten dat ze het contract van De Sart tot 2020 hebben gelicht, maar de entourage van de speler ontkende dat. Zij stelden dat de optie werd gelicht in de verkeerde taal en dat de wettelijke loonsverhoging achterwege was gebleven.

Daardoor werd De Sart dus een vrije speler en daar profiteerde Antwerp van. The Great Old trok de middenvelder voor vijf seizoenen aan. “Maar we laten het hier niet bij, we trekken naar de Pro League”, zegt STVV-voorzitter David Meekers aan Het Nieuwsblad.

Antwerp
Bij Antwerp zijn ze zich van geen kwaad bewust. “Hadden wij De Sart niet vastgelegd, dan had een andere club dat gedaan”, vindt bestuurder Sven Jaecques. De Sart werd woensdag voorgesteld als de vijfde zomeraanwinst op de Bosuil.

Update 11u01: Bij Sint-Truiden is men duidelijk aangeslagen door het plotse vertrek van De Sart. Volgens de Kanaries hebben zowel de speler als Antwerp het spel niet volledig koosjer gespeeld. De Sart zou de wet van '78 gebruikt hebben, terwijl Antwerp het 'gentlemen's agreement' daarover genegeerd heeft. STVV kondigt aan verdere stappen te zullen ondernemen.

Poll

Heeft STVV hier gelijk?

(643 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws