Anderlecht wint zonder Kompany op het veld van Portugese topclub Benfica

10-07-2019 23:35 Laatste update: 11-07-2019 00:04
35

RSC Anderlecht heeft woensdagavond een oefenwedstrijd afgehaspeld tegen Benfica. Paars-wit, dat zonder Vincent Kompany aantrad, won met 1-2 op het veld van de Portugese topclub.

Speler/manager Kompany stuurde een jong elftal in de wei tegen Benfica. Van de transfers stond enkel Michel Vlap tussen de lijnen. Anderlecht kwam goed voor de dag in de eerste helft. Vooral Jérémy Doku was een gesel voor de Portugese verdediging. De jonge flankspeler lag met een mooie actie aan de basis van de owngoal die voor de 0-1 zorgde.

Anderlecht kon die voorsprong voor het rustsignaal nog verdubbelen. Isaac Kiese Thelin maakte er met een knappe kopbal 0-2 van. Het jonge paars-wit kon het goede niveau van de eerste helft echter niet bevestigen na de rust. Davy Roef pakte uit met enkele knappe reddingen, maar kon niet beletten dat Chiquinho de aansluitingstreffer maakte.

Benfica kwam echter niet verder dan één doelpunt, waardoor het jonge Anderlecht van Vincent Kompany een knappe overwinning boekt.

Anderlecht: Roef, Lutonda, Milic (60’ Guldix), Kayembe, Dewaele (46’ Kums), Doku (60’ Daskevics), Vlap (46’ Gerkens), Adzic (46’ El Kababri), Ait El Hadj (46’ Leoni), Sá (46’ Lawrence) en Isaac Thelin (46’ Dauda)