Komst van Nasri naar Anderlecht roept vragen op: 'De omgekeerde wereld'

Komst van Nasri naar Anderlecht roept vragen op: 'De omgekeerde wereld'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 19:45wo 10-07-2019 om 19:45

Anderlecht heeft opnieuw vriend en vijand verbaasd, dit keer met de aanwerving van Samir Nasri. Voor Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine is dat een terugkeer naar de oude stijl, maar ook een risico.

'Ooit was Anderlecht de hogeschool van het academisch voetbal, een tempel van frivoliteit en creativiteit. De komst van Samir Nasri lijkt wel een terugkeer naar een vaak geromantiseerd verleden', klinkt het bij Sys.

'De Fransman is een technisch briljante voetballer, een middenvelder met een heerlijke passeerbeweging en een splijtende pass, iemand voor wie de mensen naar het stadion komen. Ooit gold Nasri als een wereldtopper. Maar de laatste jaren was hij vooral een ongeleid projectiel. Na een dopingschorsing wil hij nu proberen zijn carrière bij paars-wit te opnieuw te lanceren.

Vincent Kompany steekt zijn hand in het vuur voor Nasri. 'Kompany maakt het zich met deze aanwerving niet gemakkelijk. Hij mag Nasri dan kennen uit een gemeenschappelijke periode bij Manchester City, het zal veel fijnzinnigheid en vakmanschap vragen om dit woelwater in het gareel te krijgen.'

Bovendien zijn er ook tactische verschuivingen nodig. 'Natuurlijk is Nasri een verrijking voor de competitie als hij zijn normaal niveau haalt, maar net zo goed is hij een naam die niet rendeert. Los van het gegeven hoe je hem in een al overbevolkt middenveld gaat inpassen. Ook tijdens deze transferperiode blijkt dat er clubs zijn die eerst iemand aantrekken en pas dan naar het systeem kijken. Het is de omgekeerde wereld.'

Poll

Zal Nasri de verwachtingen inlossen bij Anderlecht?

(1404 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws