OFFICIEEL: Sevilla hengelt de achtste zomerversterking binnen

OFFICIEEL: Sevilla hengelt de achtste zomerversterking binnen

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 18:49wo 10-07-2019 om 18:49

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 18:00vr 12-07-2019 om 18:00

Sevilla is niet te stoppen op de transfermarkt. De Braziliaanse middenvelder Fernando wordt de achtste versterking van de Spaanse club. Hij komt over van Galatasaray.

Het Turkse beIN Sports maakt woensdag melding van de aanstaande deal. Sevilla betaalt naar verluidt vier miljoen euro voor Fernando, die sinds de zomer van 2017 in Istanbul speelt. De 31-jarige middenvelder stond eerder onder contract bij FC Porto en Manchester City.

Fernando, bijgenaamd De Octopus vanwege zijn kracht om de bal te heroveren op het middenveld, wordt de achtste versterking van Sevilla, terwijl de zomerse transferperiode nog bijna twee maanden duurt. Jules Koundé, Munas Dabbur, Lucas Ocampos, Diego Carlos, Joan Jordán, Sergio Reguilón en Luuk de Jong gingen hem voor. Dat kostte de club in totaal 107 miljoen euro.

Sevilla, de nummer zes van het afgelopen seizoen in Spanje, wil komend jaar weer meedoen om de Champions League-plaatsen. Met Julen Lopetegui heeft de club bovendien een nieuwe trainer.

Update 12/7 18.00: De kogel is door de kerk: Fernando is versterking nummer acht voor Sevilla deze zomer. Galatasaray bevestigt vrijdag dat de Braziliaanse middenvelder naar Spanje verhuist. Volgens Spaanse media is er vier miljoen euro gemoeid met de transfer. De 31-jarige Fernando speelde eerder bij FC Porto en Manchester City.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws