BAS doet uitspraak over KV Mechelen en Waasland-Beveren: Geen degradatie

BAS doet uitspraak over KV Mechelen en Waasland-Beveren: Geen degradatie

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 15:06wo 10-07-2019 om 15:06

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 15:43wo 10-07-2019 om 15:43

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft vandaag een uitspraak gedaan in verband met het voetbalschandaal. KV Mechelen en Waasland-Beveren degraderen niet. Beerschot en Lokeren spelen komend seizoen in 1B.

KV Mechelen werd door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond naar 1B verwezen, Waasland-Beveren ging vrijuit. Door die beslissing zou KV Mechelen ook geen Europees voetbal mogen spelen en Malinwa zou dan ook niet mogen aantreden in de beker. Daarover en over eventuele sancties heeft het BAS nog geen uitspraak gedaan.

KV Mechelen ging in beroep en het BAS heeft nu de degradatie ongedaan gemaakt. “Er zijn een aantal zeer fundamentele punten door ons opgeworpen en die ons inziens ten onrechte genegeerd en waar er onvoldoende gehoor aan gegeven is. We hebben een sterke zaak, maar de manier waarop ze nu beslecht is, is slechts op basis van enkele willekeurige stukken”, wordt advocaat Joris van Cauter geciteerd door Het Laatste Nieuws.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een juiste beslissing?

(855 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws