Spanning stijgt bij KV Mechelen, UEFA wil uiterlijk donderdag duidelijkheid

Spanning stijgt bij KV Mechelen, UEFA wil uiterlijk donderdag duidelijkheid

10-07-2019 14:12 Laatste update: 14:23
23

De spanning stijgt bij KV Mechelen. De UEFA wil uiterlijk donderdag 11 juli een duidelijke uitspraak van het BAS of het Belgische voetbal dreigt één van haar vijf Europese tickets kwijt te raken.

De uitspraak van het BAS in dossier 'Propere Handen' werd aanvankelijk uiterlijk 15 juli verwacht. Mede door druk van de UEFA, die 11 juli als haar deadline bepaalde, meldt Het Laatste Nieuws dat er woensdag of donderdag meer nieuws wordt verwacht. Een uitspraak voor 11 juli zou ervoor zorgen dat de KBVB alle Europese startbewijzen weet vrij te waren. 

Pro League-CEO Pierre François liet recent weten dat de UEFA dan wil weten tegen wie het Roemeense Viitorul uit moet komen in de voorronde van de Europa League. Is er op dag van de deadline geen uitspraak dan speelt Royal Antwerp FC tegen Viitorul en valt KAA Gent definitief buiten de boot.

Doet het BAS pas ná donderdag uitspraak, dan komt een Europees ticket in gevaar. Wanneer de straf van KV Mechelen wordt bevestigd, is er voor Standard nog genoeg tijd om de plaats in de groepsfase van de Europa League over te nemen. Maar het ticket voor de derde voorronde - dat normaal naar Standard gaat - zijn we dan kwijt. Dan telt ons land niet vijf, maar slechts vier Europese vertegenwoordigers.