'Derde zomerversterking voor twintig miljoen euro op weg naar Manchester United'

'Derde zomerversterking voor twintig miljoen euro op weg naar Manchester United'

10-07-2019 08:29 Laatste update: 08:29
1

Mario Lemina moet de volgende versterking worden van Manchester United. De middenvelder van Southampton heeft van zijn club toestemming gekregen om met The Red Devils te praten. Lemina moet ongeveer twintig miljoen euro kosten.

Dat melden Engelse media, waaronder The Times en Sky Sports. Lemina lijkt in ieder geval hard op weg naar de uitgang van Southampton. Hij wil graag vertrekken en is met zijn club ook niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Meerdere clubs hebben belangstelling voor de international van Gabon, waaronder Arsenal. De Londenaren hebben zich volgens The Times eveneens voor hem gemeld. Ook Leicester City volgt de situatie met grote belangstelling.

The Times sluit niet uit dat Lemina gehaald wordt om het mogelijke vertrek van Paul Pogba op te vangen. Hij wordt omschreven als een lange, technische en fysiek sterke box-to-box-speler. Pogba wordt gelinkt aan Real Madrid. United legde eerder deze transferzomer al Aaron Wan-Bissaka en Daniel James vast. 

Lemina heeft twee volledige seizoenen bij Southampton achter de rug. The Saints kochten hem in 2017 van Juventus, waar hij twee jaar onder contract stond. Verder was Lemina actief voor Lorient en Olympique Marseille.