Komst van Nasri roept vragen op, maar: Dan had Kompany hem nooit gehaald

Komst van Nasri roept vragen op, maar: "Dan had Kompany hem nooit gehaald"

09-07-2019 19:30
1

Anderlecht heeft kunnen stunten door Samir Nasri binnen te halen. Die staat bekend als een heerlijke voetballer, maar ook als een enfant terrible. Zijn ex-ploegmaat Jean-Christophe Cesto wil dat nuanceren. 

Cesto kent Nasri al van bij de Franse U17. Daar speelde hij in een absoluut topelftal met ook nog Hatem Ben Arfa, Jérémy Ménez en Karim Benzema. "Het heeft mij altijd verwonderd waarom die jongens tot op heden opgezadeld zitten met een belabberd imago. Ik heb hen op een totaal andere manier leren kennen. Samir kan perfect opgaan in een groep en hij wordt door zijn ploegmaats ook als dusdanig gezien", verduidelijkt Cesto in Sport/Voetbalmagazine.

Hij verwacht dan ook absoluut geen problemen in Brussel. "Vincent Kompany zou hem nooit naar Anderlecht hebben gehaald, mocht hij zich bij City misdragen hebben. Ze hebben hun verleden tegen. Die gasten waren zestien of zeventien jaar toen ze door iedereen bestempeld werden als supersterren. Op de duur zijn ze dat ook zelf gaan geloven."

Cesto hoopt dan ook dat Nasri kan afraken van zijn imago. "We zaten in het begin van de mediatisering van het jeugdvoetbal en zij waren de eersten die het fenomeen hebben moeten ondergaan. Ze hebben zich een bepaald personage aangemeten en van buitenaf werd hen een etiket opgeplakt dat ze nooit meer zijn kwijtgeraakt."