Kan Anderlecht nog een keer stunten? 'De fans dromen van zijn comeback'

Kan Anderlecht nog een keer stunten? 'De fans dromen van zijn comeback'

09-07-2019 19:15
14

Anderlecht heeft voor komend seizoen al stevig ingekocht, maar is het basiselftal al af? Volgens Jurgen Geril van Het Nieuwsblad mist Anderlecht nog een controleur. De fans denken aan Lucas Biglia (33), maar die transfer zou voorlopig niet aan de orde zijn.

Bij Manchester City kon Kompany achter Fernandinho spelen, maar zo'n type heeft Anderlecht niet. 'De vraag is wie de Fernandinho van Anderlecht wordt. De fans dromen van een comeback van Lucas Biglia, maar de club lijkt niet van plan om nog een controlerende middenvelder te halen', drukt Geril de hoop van de fans de kop in.

Vincent Kompany moet het doen met de spelers die hij nu heeft. 'Dus kijkt iedereen naar Sven Kums, Adrien Trebel en Edo Kayembe. Alleen moet Trebel weg en zou je Kums en Kayembe eigenlijk moeten samensmelten tot één speler om het ideale profiel te hebben. Kayembe heeft het fysieke vermogen, maar mist het voetballende vermogen. Kums heeft de technische bagage en de vista, maar ontbeert wat power en lengte met zijn 1.77 meter.'

Kompany zou nog verrassend uit de hoek kunnen komen. 'Het is niet onmogelijk dat nieuwkomer Philippe Sandler met zijn 1.91 meter een optie wordt als defensieve middenvelder. Of Kompany zelf misschien. Er zal alleszins meer concurrentie zijn voor Kums.'

Biglia zag zijn contract bij AC Milan deze zomer aflopen en kan dus transfervrij komen, maar zijn looneisen zullen niet van de poes zijn.