Acht miljoen euro is misschien veel geld, maar Okereke is het waard

"Acht miljoen euro is misschien veel geld, maar Okereke is het waard"

09-07-2019 18:15 Laatste update: 19:41
6

Club Brugge heeft bijzonder diep in de portefeuille getast voor David Okereke. De Nigeriaan wordt voor liefst acht miljoen euro binnengehaald. Zijn ploegmaat Soufiane Bidaoui, een Marokkaanse Belg, vindt dat absoluut niet vreemd.

"Acht miljoen is misschien veel geld, maar hij is het waard", weet die te vertellen bij Het Nieuwsblad. "Hij heeft echt een sterk seizoen gespeeld en was betrokken bij 22 goals. Dat doet geen enkele andere 21-jarige hem na. Ja, het is tweede klasse, maar de Serie B is niet te onderschatten."

Club Brugge wordt niet zijn eindstation, vermoedt Bidaoui. "Wat mij betreft, heeft hij het potentieel om ooit bij een Europese topclub te belanden. En ik denk dat Club Brugge een goeie springplank is."

Een sterke beer zoals Wesley Moraes is hij echter niet. "Hij is inderdaad geen typische targetman. Hij is heel snel, atletisch, sterk met de kop, technisch onderlegd en scoort ook makkelijk. Een complete aanvaller dus".

In de Afrikaanse pers wordt hij zelfs al de nieuwe Pierre-Emerick Aubameyang genoemd. "Ja, daar kan je hem wel mee vergelijken", vindt ook Bidaoui.