Update: 'Nieuwe zomertransfer van Club Brugge arriveert in België'

Update: 'Nieuwe zomertransfer van Club Brugge arriveert in België'

09-07-2019 14:14 Laatste update: 23:10
11

Club Brugge is zich flink aan het roeren op de transfermarkt. Blauw-Zwart haalde al verschillende transfers binnen, maar is nog niet klaar met shoppen. Volgens het Tsjechische iSport wil Club verdediger Simon Deli.

De Ivoriaanse verdediger maakte afgelopen seizoen indruk bij Slavia Praag. Zo won schakelde hij met de Tsjechen onder andere KRC Genk uit in de Europa League na de indrukwekkende 1-4 zege bij de Limburgers. Club Brugge moet echter wel afrekenen met Glasgow Rangers.

De Schotten gaan naar verluidt vol voor Deli. De Ivoriaan heeft nog maar één jaar op zijn contract en kan weg voor gelimiteerde transfersom van zo’n 2,5 miljoen euro. Slavia-voorzitter Jaroslav Tvrdkik bevestigde alvast de interesse op Twitter. ‘In de komende uren zal onze voetbalgod, Simon Deli, beslissen of hij ons voorstel accepteert of voor een nieuwe uitdaging gaat’, klinkt het.

Update 23.10 uur: De transfer van Deli zou al in een beslissende fase zitten. Volgens Sacha Tavolieri van RMC Sport is de verdediger dinsdag in de vroege namiddag aangekomen in België. Dat kan erop wijzen dat de onderhandelingen tussen beide clubs in de goede richting gaan. Zijn aanwezigheid in België -eventueel voor zijn medische testen- is alvast een positief signaal.