KV Mechelen wacht bang op uitspraak van het BAS: Meteen in actie schieten

KV Mechelen wacht bang op uitspraak van het BAS: "Meteen in actie schieten"

09-07-2019 08:31 Laatste update: 08:31
12

Over 2,5 weken start de nieuwe competitie in de Jupiler Pro League, maar nog steeds weet KV Mechelen niet of het er wel mag uitkomen. Malinwa geeft aan dat een uitspraak van het BAS in de matchfixingszaak snel mag volgen.

Mechelen verwacht eerstdaags een uitspraak van het BAS. "Het zou voor iedereen goed zijn dat we snel weten in welke competitie we spelen", aldus Mechelen-coach Wouter Vrancken bij Het Laatste Nieuws.

Transferstilte
Vooral op sportief vlak is de twijfel een domper, want Mechelen wist nog geen enkele inkomende transfer te doen. "Hopelijk kunnen we meteen in actie schieten als de beslissing gevallen is", gaat Vrancken verder.

De Mechelen-trainer blijft wel nog uitgaan van 1A. "Als we in 1A spelen en daar gaan we vanuit…, staat er volgens mij niemand te springen om te vertrekken. Dan moeten er alleen gerichte versterkingen komen."

Leegloop bij degradatie?
Vrancken beseft dat bij een negatieve uitspraak er toch nog een aantal spelers zullen vertrekken bij Mechelen. "Bij het 1B-scenario zullen er jongens de club willen verlaten, zoals Verrips", maakt de Malinwa-coach zich geen illusies.