Sandler op weg naar Anderlecht, ex-trainer: Voetballend beter dan Van Dijk

Sandler op weg naar Anderlecht, ex-trainer: "Voetballend beter dan Van Dijk"

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 07:15di 09-07-2019 om 07:15

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 07:15di 09-07-2019 om 07:15

RSC Anderlecht staat dichtbij de komst van Philippe Sandler (22), die op huurbasis overkomt van Manchester City. Volgens John van 't Schip, zijn ex-trainer bij PEC Zwolle, doet Anderlecht een goede zaak.

De Nederlandse trainer roemt vooral de voetballende kwaliteiten van Sandler, iets waar Kompany op hamert bij Anderlecht. "Hij heeft een geweldige inspeelpass en een goeie crossbal. Philippe heeft het inzicht om linies over te slaan en durft die bal ook te spelen", aldus van ’t Schip tegenover Het Nieuwsblad.

Veel potentieel
"Als hij fit blijft, heeft Anderlecht er een goede centrale verdediger bij met veel potentie. Hij is ook een heel goede jongen in de kleedkamer én mondig op het veld. Dat heeft hij mee van bij Ajax. Dat hij weer bij zijn mentor Kompany terechtkomt, is een groot voordeel", gaat hij verder.

Sandler wordt zelfs al vergeleken met Virgil Van Dijk. "Dat is moeilijk te zeggen. Van Dijk heeft het natuurlijk al waargemaakt bij Groningen, Celtic, Southampton én Liverpool. Maar voetballend is Philippe misschien wel beter."

Werkpunten
Toch is er bij Anderlecht nog ruimte voor verbetering bij Sandler. "Alleen verdedigend moet hij nog verbeteren. Eén tegen één en met ruimte in zijn rug moet hij nog groeien", besluit van ’t Schip.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Sandler een aanwinst zijn voor RSCA?

(925 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws