OFFICIEEL: Leicester City maakt Tielemans tot duurste aankoop uit de historie

OFFICIEEL: Leicester City maakt Tielemans tot duurste aankoop uit de historie

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 18:10ma 08-07-2019 om 18:10

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 18:19ma 08-07-2019 om 18:19

De transfer hing al lange tijd in de lucht, maar is maandagmiddag dan eindelijk officieel geworden. Youri Tielemans maakt op permanente basis de overstap van AS Monaco naar Leicester City.

Leicester City meldt op haar website dat Tielemans een vierjarig contract heeft ondertekend. The Foxes laten in het midden wat zij hebben betaald voor onze 22-jarige landgenoot, maar naar verluidt is er 45 miljoen euro met de deal gemoeid. Dat maakt Tielemans in één klap de duurste aankoop uit de historie van Leicester City.

Tielemans was in het tweede gedeelte van het afgelopen seizoen al op uitleenbasis actief voor de Engelsen. Vanaf zijn eerste optreden in de Premier League maakte hij indruk met zijn spel. Staf, fans en liefhebbers door heel het Verenigd Koninkrijk raakten gecharmeerd van de middenvelder. Het was snel duidelijk dat beide partijen graag met elkaar door wilden gaan. De transfer liet vanwege de hoge vraaprijs prijs op zich wachten, maar uiteindelijk zette de Premier League-kampioen van 2016 door.

Monaco
Het avontuur bij AS Monaco is voor Tielemans en de Monegasken niet uitgedraaid op de samenwerking die zij vanaf de zomer van 2017 hadden verwacht. Monaco betaalde liefst 26 miljoen aan Anderlecht, maar Tielemans wist zijn draai nooit helemaal te vinden. Na de terugkeer van coach Leonardo Jardim werd helder dat hij minder speeltijd zou krijgen. En ook voor komend seizoen zou hij niet zeker zijn geweest van een basisplek. Na zijn succesvolle uitleenbeurt was Leicester een logische vervolgbestemming.

In totaal kwam Tielemans tot 65 optredens voor Monaco, waarin de 23-voudig Rode Duivel zes goals en drie assists liet noteren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws