OFFICIEEL: KV Oostende haalt vijfde versterking naar Versluys Arena

OFFICIEEL: KV Oostende haalt vijfde versterking naar Versluys Arena

08-07-2019 17:21
3

KV Oostende heeft zijn vijfde aanwinst van de zomermercato beet. De Senegalese verdediger Yaya Sane ondertekende een contract voor één seizoen met optie op een extra seizoen.

Sane is na Neto, Vargas, Skulason en Palaversa al de vijfde aanwinst van de Kustploeg. De verdediger werd afgetest tijdens de zomerstage en overtuigde de club van zijn kwaliteiten. "Dat Sané kwaliteiten heeft, wisten we. Hij speelde toch bij clubs als Auxerre, Brest en Bursaspor", verklaart Guy Ghysel op de clubwebsite.

"Alleen zat hij even zonder club en onderhield hij zijn conditie in Senegal. Dan is het toch altijd even afwachten hoe het gesteld is met de fysieke paraatheid. Zijn testen waren echter oké en hij overtuigde ons ook door zijn ingesteldheid en zijn defensieve kwaliteiten."

Sané zelf is alvast enthousiast over de kans die hij krijgt bij KVO. "Ik ken de Belgische competitie vrij goed. Eén van mijn beste vrienden is Kara van Anderlecht en ik praat vaak met hem over België. Ik weet dat het een vrij sterke competitie is dus ik ben dan ook blij dat ik hier aan de slag kan. Tijdens de stage heb ik iedereen al leren kennen, wat goed was voor mijn integratie. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint."