Buta doet Antwerp-fans plezier: Nog geen honderd procent, maar wel bijna

Buta doet Antwerp-fans plezier: "Nog geen honderd procent, maar wel bijna"

08-07-2019 13:21

Na een harde stage werkt Royal Antwerp FC de komende dagen in ons land verder aan de voorbereiding. Goed nieuws kwam er van Aurelio Buta. De rechtsachter zette fysiek stappen vooruit en is bijna weer topfit.

Buta was vorig seizoen één van de sterkhouders bij Antwerp, tot hij in aanloop naar de Play-Offs uitviel met een zware blessure. Op oefenkamp kon de Portugees de meeste oefeningen meedoen en maakte hij ook zijn eerste minuten in een oefenpartij. "Ik was er klaar voor en heb weer het vertrouwen dat ik nodig heb na twee weken trainen met het team. Dit voelt goed", laat Buta zijn hart spreken bij Het Laatste Nieuws.

Helemaal de oude is Buta nog nét niet. "Ik moet nog een beetje opbouwen. Daar is de komende weken nog tijd voor. Ik zal me steeds beter gaan voelen en het wordt belangrijk om nog wat minuten te maken. Ik sta er nog niet voor honderd procent, maar wel bijna", klinkt het hoopvol.

Hoe meer concurrentie, hoe liever
Door zijn afwezigheid moest Buta wel een streep zetten door de historische campagne in Play-Off 1 van Antwerp. "Het was een rotmoment om uit te vallen. Ik heb het moeilijk gehad, maar ben elke dag blijven werken aan mijn terugkeer en dat is nu het belangrijkste", vertelt de back daarover.

Terwijl Buta aan zijn terugkeer werkte, had concurrent Daniel Opare pech. Hij staat maanden aan de kant. Om zijn verlies op te vangen haalde Antwerp met publiekslieveling Ritchie De Laet nóg een rechtsback. "Door de blessure van Daniel had de club haast geen andere keuze", beseft Buta. "We zitten allemaal op dezelfde boot, trainen en spelen samen. Ik heb er helemaal geen probleem mee dat Ritchie erbij kwam. Integendeel, ik heb die concurrentie net nodig. Iedereen heeft de kans om zich te tonen en dan is het aan de trainer om te beslissen wie er speelt."