'Liverpool slaat toe en haalt jongste Premier League-debutant ooit binnen'

'Liverpool slaat toe en haalt jongste Premier League-debutant ooit binnen'

08-07-2019 11:36
1

Liverpool staat op het punt zich te versterken met Harvey Elliott, de jongste Premier League-debutant ooit. De zestienjarige buitenspeler had de clubs voor het uitkiezen, maar kiest voor de overstap naar de Champions League-winnaar, zo weet The Telegraph.

Elliott debuteerde al op de leeftijd van 15 jaar en 174 dagen in de hoofdmacht van Fulham, in een wedstrijd in de EFL Cup. In mei debuteerde hij in de Premier League toen hij nog maar zestien jaar en dertig dagen oud was. Fulham hoopte de jongeling langer aan zich te binden met een profcontract, maar Elliott besloot anders.

Want inmiddels stonden de grote clubs voor hem in de rij. Naast clubs uit de Premier League hengelden ook Real Madrid, Paris Saint-Germain en RB Leipzig naar de diensten van de jongeling, weet The Telegraph. De Engels jeugdinternational heeft de keuze op Liverpool laten vallen.

Nog even geduld
Elliott mag tot april volgend jaar, als hij zeventien jaar wordt, geen professioneel contract tekenen. De verwachting is dat hij bij Liverpool langzaam naar een professioneel contract en het daarbij behorende salaris toe zal groeien. Als hij zeventien is mag Liverpool hem een contract geven van maximaal drie jaar.