UPDATE: ‘KRC Genk en Anderlecht weer in beeld, Hagi wil speelminuten’

UPDATE: ‘KRC Genk en Anderlecht weer in beeld, Hagi wil speelminuten’

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 23:31ma 08-07-2019 om 23:31

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 10:22di 09-07-2019 om 10:22

KRC Genk en RSC Anderlecht willen graag Ianis Hagi naar ons land halen. Simpel wordt dat echter niet, zeker niet nu Spartak Moskou met een bod van ruim twaalf miljoen euro over de brug komt.

Gazeta Sporturilor meldt dat de Russen aan het onderhandelen zijn met Viitorul FC, waar Hagi nog onder contract ligt. Spartak heeft naar verluidt twaalf miljoen euro veil, het hoogste bod dat de Roemenen tot dusver ontvingen.

Spartak Moskou hoopt binnen de drie dagen een antwoord te krijgen van Viitorul. De vraag is of de Roemenen daarop zullen ingaan, aangezien de interesse in Hagi groot is. Naast Genk en Anderlecht denken onder meer Sevilla, Ajax en FC Barcelona aan de zoon van legende Gheorge Hagi.

Mazzu bevestigde al dat Genk hem graag wil inlijven. Naar verluidt deed de landskampioen zelfs al een bod van tien miljoen euro, maar dat werd niet bevestigd. Ook Anderlecht heefteenzelfde bedrag in gedachten. De Russische recordkampioen nog overtreffen lijkt er niet meteen in te zitten.

UPDATE 08/07 23.31u: Ook Barcelona zou stevige interesse tonen in de Roemeen. Dat bevestigt de voorzitter van Viituroul. "Er is echte interesse van Spartak Moskou en ook FC Barcelona is geïnteresseerd", klinkt het op de Roemeense televisie. "Er zijn gesprekken geweest, maar het idee van Barcelona interesseert ons niet. Zij willen hem namelijk huren. Ianis kan een hoog niveau halen en daarom zijn zoveel topclubs in de race."

"Ik denk dat Ianis in iedere competitie uit de voeten kan. (…) Er zijn gesprekken geweest met clubs, maar hij is nu op vakantie en daarna gaan we de aanbiedingen beoordelen. Ik praat alleen over concrete aanbiedingen en niet alleen over gesprekken", zegt Popescu.

Update 09/07, 10.22: De interesse van FC Barcelona betekent niet meteen dat de Spaanse topclub aan de haal zal gaan met Hagi. Volgens Roemeense journalist Emanuel Rosu wil Viitorul niet meteen inspelen op een vertrek naar Barça. Hagi wil vooral speelminuten en dat is geen garantie bij de Spaanse grootmacht. KRC Genk en RSC Anderlecht komen zo uiteraard weer in beeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk je dat Hagi volgend seizoen te bewonderen is in België?

(924 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws