Brazilië hekelt uitspraken Messi na Copa América-winst: 'Meer respect tonen'

Brazilië hekelt uitspraken Messi na Copa América-winst: 'Meer respect tonen'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 08:57ma 08-07-2019 om 08:57

De harde uithaal van Lionel Messi richting de 'corrupte bende' bij de CONMEBOL, is niet goed gevallen bij Brazilië. Na de 3-1 zege op Peru in de finale van de Copa América, uit onder meer bondscoach Tite van de Goddelijke Kanaries zijn ongenoegen.

Messi weigerde na zijn rode kaart in de troostfinale onder meer zijn bronzen medaille in ontvangst te nemen. Ook stelde hij dat Brazilië 'voorbestemd is om het toernooi te winnen'. "Deze buitengewone speler moet meer respect tonen en zijn verlies accepteren", reageert Tite op de ster van Argentinië en FC Barcelona.

"Zijn woorden hebben een enorme lading door zijn reputatie. Wij hebben een eerlijke wedstrijd gespeeld tegen Argentinië", doelt Tite in gesprek met UOL op het duel in de halve finale. De keuzeheer erkent dat de rode kaart van Messi tegen Chili onterecht was. "Het was een gele kaart. Maar je moet zorgvuldiger je woorden kiezen."

Daar sluit oud-ploeggenoot Dani Alves zich bij aan. "Ik ben het niet eens met wat Messi heeft gezegd. We hebben hier professionals die hard hebben gewerkt en voor dit succes hebben gevochten. Brazilië heeft Argentinië in de halve finale terecht verslagen", zegt de rechtsback, die al de veertigste prijs in zijn loopbaan veroverde. "Dit is een bijzondere prestatie. We moeten niet denken wat anderen zeggen, ook al is dat Messi." 

Toch kan vooral Marquinhos de kritiek van Messi moeilijk verkroppen. "Heel veel dingen gebeuren in zijn voordeel bij Barcelona en het nationale team", zegt de mandekker van Paris Saint-Germain. "Maar ik heb hem nooit eerder horen klagen over scheidsrechters. Hij heeft verloren. Dat moet hij accepteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws