UPDATE: 'Sandler goed op weg naar Anderlecht, Nederlander vertoeft in Brussel'

UPDATE: 'Sandler goed op weg naar Anderlecht, Nederlander vertoeft in Brussel'

08-07-2019 22:20 Laatste update: 22:20
18

Na de komst van Michel Vlap en Samir Nasri slaat RSC Anderlecht nog eens toe op de transfermarkt. Het zal de Nederlander Philippe Sandler deze week verwelkomen. De verdediger komt op huurbasis over van Manchester City.

Er was eerder al sprake van een uitleenbeurt van de 22-jarige Nederlander. Die lijkt nu zo goed als helemaal rond. Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws geven aan dat er snel een akkoord wordt verwacht. Sandler werd afgelopen weekend al gespot tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en Anderlecht.

Met onder andere Sebastiaan Bornauw, Bubacarr Sanneh, Antonio Milic, James Lawrence, Kara Mbodji (die moet vertrekken) en Vincent Kompany zelf heeft Anderlecht al een pak verdedigers in de kern zitten. Kompany ziet in Sandler echter ook een optie als verdedigende middenvelder. De speler-trainer wil een fysiek sterke speler met voetballend vermogen op die positie zien spelen. Die positie kan Sandler invullen volgens Kompany.

Update 22.20u: Niets lijkt de komst van Sandler nog in de weg te staan. Via Instagram verklapte de Nederlander al dat hij momenteel in Brussel vertoeft. De officiële aankondiging van Sandler wordt binnen de komende dagen verwacht.