Clement vreest terugkeer naar Genk niet: Overtuigd dat de sfeer goed zal zijn

Clement vreest terugkeer naar Genk niet: "Overtuigd dat de sfeer goed zal zijn"

07-07-2019 23:14
9

Dat de prestaties van Philippe Clement bij Club Brugge met argusogen gevolgd zullen worden, beseft de trainer zelf ook wel. Nadat hij kampioen speelde met KRC Genk, koos de Antwerpenaar ervoor om door de grote poort terug te keren bij andere liefde Club Brugge.

De normaalste zaak van de wereld is dat, aldus Clement. "Zo vreemd is het niet, want ik doe gewoon mijn job", nuanceert hij bij Sporza. "Je kan op meerdere plaatsen gelukkig zijn. Ik ben in Genk als speler heel gelukkig geweest, ook in Brugge. En ik ben in Brugge als assistent heel gelukkig geweest en in Genk als hoofdtrainer. Beide clubs zitten gewoon in mijn hart."

Op speeldag zes kijkt Clement zijn ex-club al in de ogen. Dat wordt hoe dan ook een speciale dag. "Zeker, want je komt uit tegen mensen die je graag hebt en vrienden zijn geworden", beseft Clement. "Je komt tegen spelers uit waar je een nauwe band mee had of nog steeds hebt. Genk is ook een positieve club, dus ik ben ervan overtuigd dat de sfeer goed zal zijn. Iedereen is dankbaar voor het verhaal dat we er geschreven hebben."