Clement geeft bestuur transferwens mee: Een spits die veel goals maakt

Clement geeft bestuur transferwens mee: "Een spits die veel goals maakt"

07-07-2019 22:01
6

Club Brugge werkt op stage in Nederland aan de basis om het nieuwe voetbalseizoen aan te vatten. Tussendoor probeert de vicekampioen natuurlijk nog enkele transfers af te ronden. Philippe Clement heeft alvast één duidelijke wens.

Tot op heden werd Wesley Moraes nog niet vervangen en recent trok ook Stefano Denswil definitief de deur toe. In eerste instantie mikt Clement voornamelijk op een nieuwe spits. Of dat eerder een type-Wesley of eerder een type-Samatta moet zijn, die onder Clement excelleerde bij KRC Genk, laat hij in het midden. "Eentje die veel goals maakt", grinnikt Clement bij Sporza.

"Het draait vooral rond de kwaliteit. Ik heb al met verschillende types van spitsen gespeeld. Ik heb al met targetspitsen gewerkt, maar ook met een ander type dan Samatta. Een mix van de twee zou complementair zijn in deze kern", is de trainer van Club Brugge veeleisend.

Overigens lijkt Clement snel zijn zin te gaan krijgen. In Italië klinkt het namelijk dat Club een akkoord heeft met David Okereke, een 21-jarige Nigeriaan die vorig seizoen tien doelpunten maakte in de Serie B. Hij zou de opvolger van Wesley moeten worden.