Clement verbergt ambitie bij Club Brugge niet: Hebben weinig trainers gedaan

Clement verbergt ambitie bij Club Brugge niet: "Hebben weinig trainers gedaan"

07-07-2019 20:44
10

Na de titel met KRC Genk is Philippe Clement teruggekeerd naar 'zijn' Club Brugge. De trainer beleefde successen met Genk, maar wil nu nog beter doen met Club Brugge.

"Ik wil kampioen worden, de beker pakken en zo ver mogelijk geraken in Europa", zegt de trainer van Club Brugge bij Sporza. "Daarnaast wil ik iedere dag het maximum uit mezelf en de spelers halen. Ik ben ervan overtuigd dat ik iedereen beter kan maken."

Onder andere het halen van de Champions League is een doel, al beseft Clement dat dat niet makkelijk wordt. "Je moet realistisch zijn. Er is tot nu toe geen enkele Belgische club in geslaagd om als niet-kampioen zich te kwalificeren voor de CL. Ik kan dus niet het mes op de kelen van mijn spelers zetten, maar we gaan er wel alles aan doen om die groepsfase te bereiken", geeft Clement aan.

Clement lijkt vooral het vizier te richting op een nieuwe titel. "Mijn uitdaging is nu om in België met twee verschillende clubs kampioen te worden. Er zijn niet zoveel coaches die dat gedaan hebben in het verleden", aldus Clement.