OFFICIEEL: Club Brugge stalt jonge middenvelder bij Nederlandse club

OFFICIEEL: Club Brugge stalt jonge middenvelder bij Nederlandse club

07-07-2019 15:04 Laatste update: 15:45

Club Brugge heeft op uitgaand vlak een nieuwe transfer gerealiseerd. Zo wordt middenvelder Jellert Van Landschoot uitgeleend aan het Nederlandse NEC Nijmegen. Bij Club Brugge had Van Landschoot geen plek meer.

Dat kondigt makelaarsbureau Sport Plus FM aan via Twitter. De 21-jarige middenvelder zal komend seizoen op uitleenbasis uitkomen voor NEC Nijmegen. Hij werd afgelopen seizoen ook verhuurd aan Oud-Heverlee Leuven, maar kon daar niet overtuigen. Van Landschoot speelde amper elf wedstrijden voor de Leuvenaren.

Ook het seizoen daarvoor werd Van Landschoot uitgeleend door Club Brugge. Toen mocht de middenvelder zich proberen bewijzen bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Van Landschoot, die nog een contract heeft tot medio 2021 bij Club Brugge, krijgt nu een nieuwe Nederlandse kans om zich in de kijker te spelen.

"Met de komst van Jellert verzekeren we ons van een dynamische middenvelder die beschikt over een groot loopvermogen", reageerde Algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik op de webstek van NEC. "Jellert is een speler met een sterke mentaliteit en dat zijn spelers die we graag zien in de Goffert. Gezien zijn jonge leeftijd zit er ook nog veel rek in en gaan we ervoor om het komende seizoen onze gezamenlijke doelen te verwezenlijken. We wensen Jellert heel veel succes bij onze club."

Ook Van Landschoot reageerde na de transfer. "Ik ben ontzettend blij om hier te zijn. N.E.C. is een mooie club met een grote historie en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Het komende jaar wil ik mijn steentje bijdragen aan hopelijk veel goede resultaten voor de club. Ik ben klaar om me aan te sluiten bij het team", klonk het.