'Ajax wil verder gaan dan concurrenten uit Engeland en ligt op pole position'

'Ajax wil verder gaan dan concurrenten uit Engeland en ligt op pole position'

07-07-2019 14:17

Ajax ligt op pole position om Edson Alvarez over te nemen van Club America. De Amsterdammers hebben forse concurrentie in de strijd om de 21-jarige verdediger, maar kwamen tot op heden wel met het hoogste bod op de proppen.

Het Mexicaanse Record schrijft dat de Amsterdammers zo'n dertien miljoen euro willen betalen voor de beoogde opvolger van Matthijs de Ligt. Club America verlangt een bedrag van vijftien miljoen euro. Onder meer Wolverhampton Wanderers en West Ham United azen ook op de handtekening van Alvarez. Die clubs zijn op dit moment echter nog lang niet bereid om aan de vraagprijs te voldoen. De geboden bedragen van negen en zeven miljoen euro kunnen de Mexicaanse clubleiding niet bekoren.

Club America heeft een duidelijk plan: de club gaat Alvarez verkopen aan de hoogste bieder. Ondanks dat Ajax op dit moment verder wil gaan dan de concurrenten, sluit men een 'Diego Lainez-scenario' ook niet uit. De aanvaller leek lange tijd op weg naar Amsterdam, maar koos op het laatste moment toch voor een transfer naar Real Betis.