Belgische voetballers hotter dan ooit, transferbedragen nemen recordhoogte aan

Belgische voetballers hotter dan ooit, transferbedragen nemen recordhoogte aan

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 11:16zo 07-07-2019 om 11:16

Youri Tielemans wordt eerstdaags voorgesteld bij Leicester City. De Engelsen nemen de middenvelder, die al een half jaar op huurbasis aan de slag was in de Premier League, over van AS Monaco voor 45 miljoen euro. Dat bedrag is geen verrassing meer tijdens deze mercato.

Er wordt deze zomer grof geld betaald voor Belgische voetballers, zoveel is duidelijk. Het Laatste Nieuws becijferde dat, als de deal van Tielemans officieel wordt aangekondigd, de kaap van de 300 miljoen euro gerond wordt wat betreft transfersommen voor landgenoten. Eden Hazard is daar de grootste verantwoordelijke voor: Real Madrid betaalde zo'n 130 miljoen voor de Rode Duivel. Verder deden ook onder meer Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Leandro Trossard (Brighton) en Benito Raman (Schalke 04) hun duit in het zakje.

Tielemans, die zelf overigens de vijfde duurste Belg aller tijden wordt, voegt daar nu dus een aardige som aan toe. De recordzomer krijgt overigens niet alleen gestalte dankzij enkele Rode Duivels; ook de Belgische clubs doen vlotjes mee. Zo telde Standard Luik ruim twaalf miljoen neer voor Zinho Vanheusden en legde KRC Genk zeven miljoen op tafel voor Theo Bongonda.

Het ziet er bovendien naar uit dat het niet bij die 300 miljoen zal blijven. De zomerse transferperiode loopt immers nog tot eind augustus en enkele Belgische voetballers staan nog op het punt van vertrekken. Denk bijvoorbeeld aan Romelu Lukaku, die erg gegeerd wordt door Internazionale en Juventus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij het een goede zaak dat Belgische (top)clubs veel geld op tafel durven leggen voor landgenoten?

(586 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws