'Anderlecht informeerde tevergeefs naar nieuwe aanvaller van Atlético Madrid'

'Anderlecht informeerde tevergeefs naar nieuwe aanvaller van Atlético Madrid'

07-07-2019 11:01
9

RSC Anderlecht heeft achter het net gevist voor Ivan Saponjic. De Brusselaars informeerden – net als Ajax overigens – in januari naar de 21-jarige Servische aanvaller, maar Benfica wilde hem niet laten gaan. Inmiddels is Saponjic hard op weg naar Atlético Madrid.

Dat meldt de Spaanse sportkrant AS zondag. Benfica wilde niet dezelfde fout maken als met Luka Jovic. Het verhaal is bekend: de landgenoot van Saponjic werd voor twee seizoenen verhuurd aan Eintracht Frankfurt, waarna de Duitsers profiteerden van een spotgoedkope optie tot koop van zeven miljoen euro. Eintracht verkocht hem door aan Real Madrid voor liefst zestig miljoen.

De houding van Benfica is nu iets gewijzigd. De Portugese topclub stemt wel in met een transfer van Saponjic naar Atlético Madrid, waar hij de stand-in moet worden van Alvaro Morata en Diego Costa. Los Rojiblancos betalen een transfersom, maar een deel van de transferrechten blijft in handen van Benfica. De formatie uit Lissabon profiteert dus mee bij een toekomstige transer.

Saponjic speelde het afgelopen seizoen voornamelijk voor Benfica B. Eerder kwam het jeugdproduct van Partizan Belgrado twee seizoenen op huurbasis uit voor Zulte-Waregem.