'Juve en Spurs strijden om toptalent: Alderweireld gebruikt als pasmunt'

'Juve en Spurs strijden om toptalent: Alderweireld gebruikt als pasmunt'

07-07-2019 09:41
4

Juventus en Tottenham Hotspur hebben hun zinnen gezet op AS Roma-toptalent Nicolò Zaniolo. De twintigjarige aanvallende middenvelder kan wel eens vertrekken uit Stadio Olimpico, schrijven diverse Italiaanse media zondag. De transfer kan ook gevolgen hebben voor Rode Duivel Toby Alderweireld.

De Giallorossi leek aanvankelijk alleen voor een enorm bedrag afscheid te willen nemen van Zaniolo, maar de contractbesprekingen met het toptalent verlopen moeizaam, melden de Corriere dello Sport en Sportitalia. Hij zou zelfs aansturen op een vertrek, met Juventus als zijn favoriete bestemming. De Oude Dame heeft Gonzalo Higuaín plus geld voor hem over. Roma vraagt voorlopig zestig miljoen.

Ook Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd. De Premier League-topclub hoopt AS Roma te verleiden door Toby Alderweireld in een deal te betrekken. De dertigjarige Belg ligt nog maar één jaar vast in Londen en zag deze zomer bovendien een transferclausule van naar verluidt een kleine dertig miljoen euro in werking treden. Het contract van Zaniolo loopt door tot medio 2023.

Zaniolo beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak in de Serie A. Hij scoorde zes keer in 38 officiële duels en gaf twee assists. De Italiaan, die inmiddels twee interlands speelde, kwam vorige zomer over van Internazionale, nadat hij werd betrokken in een deal voor Radja Nainggolan. De Belg mag ondertussen alweer vertrekken uit Milaan.