'City heeft in Engeland opgeleide spelers nodig en kijkt bij Bournemouth'

'City heeft in Engeland opgeleide spelers nodig en kijkt bij Bournemouth'

07-07-2019 09:32
6

Mocht Harry Maguire niet haalbaar blijken, dan wil Manchester City zijn pijlen op Nathan Aké richten. De Oranje-international geldt als een 'homegrown-speler' door zijn periode bij Chelsea en is daardoor zeer interessant voor de Premier League-kampioen.

Dat meldt althans The Daily Mirror. City wil een nieuwe centrale verdediger aantrekken, maar ziet zich beperkt door het aantal buitenlandse spelers in de selectie. Dat zijn er momenteel achttien, één meer dan de regels toestaan. Het is de reden dat Maguire bovenaan het verlanglijstje staat, maar Leicester City vraagt liefst honderd miljoen euro voor de Engelse international.

Als The Foxes de vraagprijs niet laten zakken, dan wil Manchester City verder kijken en komt Aké in beeld. De 24-jarige Nederlander van Bournemouth voldoet aan de criteria, aangezien hij drie jaar van zijn opleiding bij Chelsea genoot. Volgens The Mirror toont ook Tottenham Hotspur interesse in Aké. De zoektocht van City naar 'homegrown-spelers' is de voornaamste reden dat eerder Angeliño al werd overgenomen van PSV.

Eliaquim Mangala is ondertussen het kind van de rekening. Manager Pep Guardiola zal de Franse mandekker buiten zijn Premier League-selectie laten, mocht een transfer uitblijven.