Tegenvaller voor Anderlecht en Makarenko, geen transfer door blessure

Tegenvaller voor Anderlecht en Makarenko, geen transfer door blessure

07-07-2019 07:00
3

De kans is groot dat Yevhen Makarenko minstens tot januari op de loonlijst van RSC Anderlecht staat. Bij paars-wit mocht de Oekraïner vertrekken, maar een aanslepende blessure gooit roet in het eten.

In december van vorig jaar speelde Makarenko zijn laatste match voor Anderlecht. Sindsdien is de middenvelder op de sukkel door een knieblessure en een probleem aan de hiel. De blessurelast blijft hem achtervolgen Makarenko is zelfs niet mee met Anderlecht op stage.

Bij Anderlecht is Makarenko een van de spelers die mag vertrekken, maar na een operatie verloopt de revalidatie blijkbaar niet van een leien dakje. Volgens Het Nieuwsblad wordt Makarenko niet voor september op het veld verwacht.

Op 2 september sluit in België de transfermarkt. De kans is groot dat geen enkele ploeg een geblesseerde speler wil aantrekken. Makarenko en Anderlecht zijn dus nog een tijdje aan elkaar verbonden. Makarenko – die vorig seizoen de overstap maakte van KV Kortrijk – ligt nog tot medio 2022 onder contract in Brussel.