Anderlecht moet niet vrezen voor mislukking Nasri: Kan een succes worden

Anderlecht moet niet vrezen voor mislukking Nasri: "Kan een succes worden"

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 22:17za 06-07-2019 om 22:17

Laatste update: zaterdag 6 juli 2019 om 22:49za 06-07-2019 om 22:49

Met Samir Nasri haalde RSC Anderlecht een grote naam in huis. De middenvelder brak als jonge knaap door bij Marseille en belandde uiteindelijk bij onder andere Arsenal en Man City. Eric Gerets gelooft dat hij Anderlecht wel kan helpen.

Het icoon van Standard kent Nasri maar al te goed. In het verleden was Gerets namelijk zijn coach bij Olympique Marseille. "Technisch is Samir ongelooflijk", zegt Gerets.

"Langs rechts, langs links, door de benen...Elke tegenstander kan hij passeren. Bij mij speelde hij op de flank, maar hij kan ook perfect als tien fungeren. Ik heb zelden een jonge speler gezien die zoveel invloed had op 30-jarige spelers. Hij tilde anderen naar een hoger niveau", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Turkse miserie
Na omzwervingen bij Arsenal en Man City belandde Nasri in Turkije bij Atalyaspor. Daar was Ruud Boffin zijn ploegmaat. Overtuigen kon Nasri daar nooit echt helemaal. Hij kwam niet verder dan twee doelpunten in acht wedstrijden.

"Samir toonde wel zijn uitzonderlijke talent en ik was ook onder de indruk van zijn spelinzicht, maar de omstandigheden bij Antalyaspor waren niet ideaal", zegt Boffin.

"In zijn eerste match scoorde Nasri direct, maar nadien verwachtten de fans elke week wonderen. En dat terwijl er betalingsproblemen waren bij de club en hij ook geblesseerd raakte. Maar als ploegmaat was Samir wel sympathiek."

Al gelooft Boffin wel dat Anderlecht nog plezier zal beleven aan Nasri. "Met Kompany die hem door en door kent, met een goede omkadering en correcte betalingen kan dit een succes worden. Dan kunnen we de echte Nasri nog eens zien", besluit hij.

Poll

Zal Nasri de verwachtingen inlossen bij Anderlecht?

(1404 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws