Zweedse vrouwen houden Engeland van brons af in troostfinale WK

Zweedse vrouwen houden Engeland van brons af in troostfinale WK

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 19:07za 06-07-2019 om 19:07

De Zweedse vrouwen hebben ten koste van Engeland brons veroverd op het WK in Frankrijk. De Scandinavische ploeg had uiteindelijk aan twee vroege treffers genoeg voor de zege: 2-1.

Zweden werd in de halve finale uitgeschakeld door de Oranje Leeuwinnen, terwijl Engeland het hoofd moest buigen voor topfavoriet Verenigde Staten. Waar Nederland de eerste aanvalsgolf van Zweden overleefde, was het zaterdag al wel snel raak. Door goals van Kosovare Asllani en Sofia Jakobsson stond het na 22 minuten al 2-0. Engeland liet zich niet kennen en deed na ruim een half uur iets terug via Francesca Kirby.

Bovendien zag Zweden al in de eerste helft twee speelsters geblesseerd uitvallen. Asslani bleek nog te veel last te hebben van de hoofdblessure die ze tegen Oranje opliep en ook Fridolina Rolfö moest al vroeg opgeven. Gesteund door de aansluitingstreffer werden de Engelsen juist sterker. Een boeiend gevecht ontspon zich dan ook na rust. Daarin hield Zweden stand, mede doordat Nilla Fischer in de slotminuten ternauwernood een pegel van Lucy Bronze van de lijn haalde.

De strijd om het goud gaat zondag tussen Nederland en de Verenigde Staten. De aftrap in Lyon is om 17.00 uur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Engeland vrouwen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws