Na Trump moet nu FIFA het ontgelden: 'We worden niet gerespecteerd'

Na Trump moet nu FIFA het ontgelden: 'We worden niet gerespecteerd'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 18:20za 06-07-2019 om 18:20

Megan Rapinoe heeft in aanloop naar de WK-finale tegen de Oranje Leeuwinnen hard uitgehaald naar de FIFA. De Amerikaanse vedette heeft geen goed woord over voor de wereldvoetbalbond.

Rapinoe vindt het onbegrijpelijk dat zondag ook de finales van de Copa América en de Afrika Cup op het programma staan. "De FIFA geeft niet om vrouwenvoetbal", zei ze op de persconferentie, geciteerd door het ANP. "Hoe kan anders het gat tussen de verdiensten op de WK's voor mannen en vrouwen alleen maar groter worden? En hoe kan het nou dat zondag drie finales worden gespeeld? Als het de WK-finale is, dan zou het 'cancel-alles-dag' moeten zijn. Dit is vreselijk gepland."

"Dus nee, we worden niet voldoende gerespecteerd", vervolgt de aanvalster. Dat de FIFA het prijzengeld voor het volgende WK verdubbelt naar zo'n 55 miljoen euro, maakt ook geen indruk. In vergelijking met de mannen is het nog altijd een schijntje, benadrukt Rapinoe. "Hij kan het bedrag beter nu direct al verdubbelen en dan voor het volgende WK weer. Of vier keer meer."

"Om allerlei redenen zijn de mannen op financieel gebied veel verder dan de vrouwen. Maar het gaat om de intentie, dat je wil dat er iets aan gebeurt. Maar goed, we gaan over een paar jaar een WK in Qatar spelen. Dat zegt toch genoeg?", aldus Rapinoe, die eerder tijdens het WK al in een verbale strijd met president Donald Trump belandde. Ze herhaalde dat ze niet naar het Witte Huis zal gaan als de Verenigde Staten wereldkampioen worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind jij dit ook?

(96 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws