Ook Club Brugge maakt geen kans en gaat zwaar onderuit tegen AZ

06-07-2019 17:43 Laatste update: 18:15
25

Nadat RSC Anderlecht ferm de boot inging tegen het Nederlandse Ajax (5-2), is ook Club Brugge zwaar onderuit gegaan. AZ was met 5-2 een maat te sterk voor Blauw-Zwart.

Al na 12 minuten moest Club Brugge tegen een 2-0 achterstand aankijken. Gudmundsson en Stengs zorgden ervoor dat AZ meteen op een dubbele voorsprong kwam. In de tweede helft liep AZ verder uit.

In een tijdspanne van tien minuten scoorde de Nederlanders drie keer. In de 60e minuut scoorde Boadu, in de 64e Johnsen en in de 69e Druijf. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd kon Club Brugge wat terugdoen.

Aanwinst Sobol gaf een kwartier voor tijd de assist voor de eerredder van Openda en vijf minuten voor tijd was het Jelle Vossen die de 5-2 eindstand kon vastleggen. Een zware domper voor Club Brugge.

Club 1ste helft: Horvath; Van der Brempt, Mechele, Voet (35’ Schoonbaert), Peres; Amrabat, Vanaken, De Ketelaere; Appiah (35’ Fadiga), Rezaei, Danjuma

Club 60ste minuut: Shinton; Mata, Mitrovic, Kossounou, Sobol; Fadiga, Amrabat (75’ Voet), Rits, De Cuyper; Vossen, Openda

Basisopstelling AZ: De Boer; Svensson, Vlaar, Wuytens, WIjndal; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Gudmundsson.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ook voor Club Brugge een flinke nederlaag. Het verliest met 5-2 van een sterk AZ #clubbrugge #jpl #fcb #az #eredivisie