Anderlecht verliest zwaar van Ajax, Kompany en Vlap maken eerste minuten

Anderlecht verliest zwaar van Ajax, Kompany en Vlap maken eerste minuten

06-07-2019 15:53 Laatste update: 16:14
45

Het nieuwe RSC Anderlecht staat nog niet volledig op punt. Zaterdag oefende het tegen Ajax. Tegen de halve finalist van de Champions ging Anderlecht met 5-2 onderuit.

Ajax-trainer Ten Hag begon niet met zijn sterkste elf. Bij Ajax begonnen heel wat jonkies aan de partij. Onder meer Eiting, die maanden in de lappenmand lag, kreeg een basisplaats. Ook Kompany experimenteerde. De speler/trainer gaf zichzelf een eerste basisplaats. Ook nieuwkomer Vlap maakte het eerste fluitsignaal op het veld mee.

Op De Toekomst begon Anderlecht zeker niet slecht. Vlap vond Varela op zijn weg en de lat hield Trebel van een doelpunt. Toch keek Anderlecht na 25 minuten tegen een achterstand aan. Kompany had pech bij een interceptie en Traore kon De Wit bedienen, 1-0. Even later baalde Kompany weer en kon De Wit opnieuw juichen. Kompany blokte een schot, maar de bal viel voor de voeten van De Wit, 2-0.

Vlak voor de rust kon Sam de aansluitingstreffer maken. De tester glipte naar binnen en verraste de doelman in de korte hoek. De spanning leek terug in de partij, maar dat was van korte duur. 

In de tweede helft kopte Kik Pierie al snel de 3-1 binnen voor een sterk gewijzigd Ajax. Kompany stond ondertussen langs de lijn te coachen. Anderlecht probeerde wat terug te doen, maar gaf daardoor steeds meer ruimte weg. Daar speelde Ajax handig op in. Jensen tekende voor de 4-1 en Klaas-Jan Huntelaar vond ook het net, voordat Kara nog iets terugdeed.

Opstelling Anderlecht: Didillon, Sa, Saief, Kompany, Kayembe, Dewaele, Sam, Trebel, Gerkens, Vlap, Lutonda
Opstelling Ajax: Varela, Dest, Veltman, Magallán, Pierie, Eiting, Ekkelenkamp, De Wit, Lang, Traoré, Danilo

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flinke domper voor Kompany en co. Anderlecht verliest met 5-2 van Ajax. #rsca #rscanderlecht #anderlecht #ajax #kompany #vlap

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op