OFFICIEEL: Morata en Chelsea uit elkaar: Thank you and good luck, Alvaro

OFFICIEEL: Morata en Chelsea uit elkaar: "Thank you and good luck, Alvaro"

06-07-2019 14:09

Chelsea zwaait Alvaro Morata definitief uit, maken The Blues zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De spits werd vorig seizoen al uitgeleend aan Atlético Madrid en zal nu definitief de overstap maken naar Los Rojiblancos.

De 26-jarige aanvalsleider kwam in de zomer van 2017 voor 66 miljoen euro over van Real Madrid en had op Stamford Bridge nog een contract tot medio 2022. Deze verbintenis zal hij echter niet uitdienen: Atlético Madrid heeft de koopoptie in het huurcontract van Morata gelicht. De spits wordt ook komend seizoen gehuurd en zal daarna definitief overgenomen worden. Hoeveel de Spanjaarden zullen betalen, laat Chelsea in het midden. 'Wij danken Alvaro voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst', schrijft de club op de eigen site.

Atlético Madrid is deze zomer al flink actief geweest op de transfermarkt. João Félix kwam voor een recordbedrag van 126 miljoen euro over van Benfica, Marcos Llorente komt over van rivaal Real Madrid en ook FC Porto-ploeggenoten Hector Herrera en Felipe zijn volgend seizoen in het rood-wit te bewonderen.