Lokeren moet vertrek van revelatie vrezen: 'Interesse uit Engeland en Duitsland'

Lokeren moet vertrek van revelatie vrezen: 'Interesse uit Engeland en Duitsland'

06-07-2019 10:46 Laatste update: 11:22

Sporting Lokeren start na de sportieve degradatie wellicht in 1B, toch hebben de Waaslanders nog wat talent rondlopen. Een jongen die tijdens de voorbereiding al indruk maakte, was Dylan Mbayo (17). De jongeling kan nu al rekenen op heel wat interesse.

Engelse media melden namelijk dat Mbayo zich bij Lokeren al in de kijker speelde van drie clubs, namelijk Wolverhampton, Norwich City en het Duitse Hannover 96. De interesse is opmerkelijk, aangezien de zoon van oud-Lokerenspeler Marcel Mbayo (40) nog maar twee officiële wedstrijden voor het eerste elftal speelde.

Mbayo maakte pas eind vorig seizoen zijn debuut voor de A-kern, op het veld van KRC Genk. Ook op de slotspeeldag tegen Cercle Brugge mocht de jonge flankaanvaller opdraven, toen was hij meteen goed voor een assist.

Nationale ploeg
Sinds de huidige voorbereiding op het nieuwe seizoen maakt Mbayo definitief deel uit van de A-selectie van Lokeren. In de reeds vier gespeelde oefenwedstrijden wist de 17-jarige winger al driemaal te scoren. Mbayo maakte de laatste wedstrijden ook deel uit van de Belgische U18-selectie.

De kans dat Lokeren het goudhaantje nu al laat vertrekken, lijkt bijzonder klein. Mbayo heeft zijn middelbare studies nog niet afgerond, waardoor een buitenlandse transfer nog niet voor meteen lijkt.