Oefenmatchen 6 juli: Cercle verliest galamatch vs Monaco, Genk scoort 12(!) keer

Oefenmatchen 6 juli: Cercle verliest galamatch vs Monaco, Genk scoort 12(!) keer

06-07-2019 10:15 Laatste update: 20:52
30

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

We hebben met tien matchen hebben we een bomvolle zaterdag voor u in petto. Zo komt de volledige top-6 van het afgelopen seizoen in actie. Daarbij zitten twee confrontaties der Lage Landen. Club Brugge treft in AZ Alkmaar de nummer vier van het voorbije Eredivisie-seizoen.

Dat duel wordt overtroffen door Ajax-Anderlecht, hét duel van deze zaterdag. Dit laatste duel is vanaf 14u live te bekijken. Op datzelfde tijdstipt trapt Cercle Brugge op Schiervelde af tegen moederclub AS Monaco.

Overzicht oefenmatchen 6 juli:
14u: Ajax (Ned) 5–2 Anderlecht
14u30: Standard 2–2 FK Oleksandria (Oek)
15u: Willem II (Ned) 2–1 KV Oostende
15u: Royal Antwerp FC 1–1 1. FC Magdeburg (Dui)
16u: AZ Alkmaar (Ned) 5 – 2 Club Brugge
16u: Aris Thessaloniki (Gri) 0 – 3 KAA Gent
17u: KV Kortrijk – Valenciennes (Fra)
18u: KVK Beringen 0 – 12 Racing Genk

Bij Genk geen Ruslan Malinovskyi, maar wel Sander Berge en Carlos Cuesta. Het werd een poepsimpele zege voor de landskampioen. Het scoorde maar liefst twaalf(!) keer. Nygreen wist voor het openingsdoelpunt te zorgen. Daarna waren de doelpuntenmakers: Ito, Odey, Nygren, Odey, Ito, Oyen, Benson, Gano, Limbombe en uiteindelijk nogmaals Gano.


19u: Cercle Brugge 1 – 4 AS Monaco (Fra)

Cercle Brugge begon onder andere met nieuwe aanwinst Idriss Saadi aan de partij. Die kon ex-Cercledoelman Paul Nardi en Monaco na acht minuten al verrassen. Het stond snel 1-0. Monaco nam na het tegendoelpunt de bovenhand en zorgde voor de beste kansen. Na 35 minuten voetballen zorgde dat voor een gelijkmaker via Rony Lopes.

Ook in de tweede helft was AS Monaco de betere ploeg. Panzo maakte er 1-2 van, iets na het uur werd het 1-3 via Irvin Cardona (ook ex-Cercle Brugge). Uiteindelijk werd het zelfs nog 1-4 na een doelpunt van Ayiah.

19u: Oud-Heverlee Leuven 4 – 4 KV Mechelen

KV Mechelen begon niet al te best aan de partij, met een vroege tegentreffer via Mertens. Via Schoofs prikte KV Mechelen na een half uur voetballen nog terug, maar net voor rust werd het nog 3-1 voor de Leuvenaren. Kotysch en Gillis lukten de doelpunten. Net na de pauze maakte Boni er zelfs nog 4-1 van.

KV Mechelen leek dus op weg naar verlies, maar vocht zich terug in de partij. Via Boni, Togui en Vranckx werd het 4-4.

Basiself KV Mechelen: Verrips, Bijker, Swinkels, Peyre, Corryn, Kaya, El Messaoudi, Bosiers, Schoofs, Tainmont, De Camargo