OFFICIEEL: Zulte Waregem plukt middenvelder van FC Porto weg

OFFICIEEL: Zulte Waregem plukt middenvelder van FC Porto weg

06-07-2019 08:16 Laatste update: 09-07-2019 10:11
10

Omar Govea verruilt Royal Antwerp FC voor Zulte Waregem. De voorbije week onderhandelde The Great Old met eigenaar FC Porto om een definitieve transfer, maar daar kwam niets uit. Zulte Waregem wist wél succes te boeken.

Dat is althans wat Het Laatste Nieuws meldt op zaterdag. Vrijdag kondigde Govea via Instagram al zijn afscheid aan bij Antwerp. Nu is ook de bestemming bekend: de Gaverbeek. Francky Dury, trainer bij Zulte Waregem, wilde Govea er vorige zomer al graag bij, maar toen koos de middenvelder dus voor Antwerp.

Nu slaat Essevee wél haar slag. Govea zou zijn medische proeven al afgelegd hebben in West-Vlaanderen en tekent een contract voor meerdere seizoenen. Hoeveel Zulte Waregem moet overmaken aan Porto, is voorlopig niet bekend. In de gesprekken met Antwerp werd gewag gemaakt van een som van ongeveer één miljoen euro.

Als de deal helemaal rond geraakt, wordt Zulte Waregem de derde Belgische club voor de 23-jarige Govea. Eerder kwam de Mexicaan, drievoudig international, ook al uit voor Royal Excel Moeskroen. Daar maakte hij grote sier. Bij Antwerp kende Govea een erg moeilijke start, al knokte hij zich in de Play-Offs wel in het elftal.

Update 09/07, 07.45: Volgens Het Laatste Nieuws is de deal met Govea voor 99 procent rond. Bij Zulte Waregem tekent de Mexicaan een contract voor drie seizoenen.

Update 09/07, 10.11: Het zat er al een tijdje aan te komen en Zulte Waregem heeft de komst van Omar Govea nu ook officieel bekendgemaakt. De creatieve middenvelder komt over van FC Porto en tekent een contract voor drie seizoenen met nog een seizoen als optie. Afgelopen seizoen verdedigde hij de kleuren van Antwerp.