'Als Nasri ook maar drie kwart van zijn kunnen terugvindt, wint hij Gouden Schoen'

'Als Nasri ook maar drie kwart van zijn kunnen terugvindt, wint hij Gouden Schoen'

06-07-2019 07:00
22

RSC Anderlecht zorgde, na de komst van Vincent Kompany als speler-manager, opnieuw voor een stunt van formaat. Vedette Samir Nasri verbond zich vrijdag aan de Brusselaars. Het Laatste Nieuws wikt en weegt het talent van de Fransman ten opzichte van zijn nukkige buien.

Dat hij kan voetballen, staat buiten kijf, maar Nasri staat bekend als een enfant terrible. 'En is het dus wat schrikken dat Vincent Kompany straks de sleutel van het elftal in handen geeft van Nasri', schrijft HLN. 'Want vergis u niet - het ego van Nasri is zo mogelijk nog groter dan dat van Kompany, reken maar dat hij zich straks zal opwerpen als het verlengstuk van zijn trainer op het veld.'

'Als Samir Nasri nog maar driekwart van zijn kunnen terugvindt in de Jupiler Pro League dient de Gouden Schoen niet eens meer georganiseerd - Nasri zal 'm winnen. In potentie loopt in België niemand zoals hij. Maar zien we de beste Nasri, 32, nog wel terug? Voor het geld hoeft het niet meer, des te meer vanuit de passie', klinkt het toch hoopvol.

'Kompany gunt Nasri het voordeel van de twijfel. Omdat hij wéét tot wat de speler in staat is. Zijn vertrouwen in de Fransman zegt veel over de trainer Vincent Kompany - een romanticus, blijkbaar, die de kwaliteiten laat voorgaan op de kanttekeningen. Mooi. Kompany pokert - da's even schrikken bij iemand van wie je denkt dat hij alles steeds goed wikt en weegt', besluit de krant.