Oefenmatchen 5 juli: STVV niet voorbij VVV, KV Kortrijk haalt het van OHL

05-07-2019 21:23 Laatste update: 21:23

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Het programma van deze vijfde juli is beperkt. Enkel Sint-Truiden en KV Kortrijk hebben een match gepland staan. Sint-Truiden sluit de stage in het Nederlandse Horst af tegen VVV Venlo, de ploeg vorig jaar als twaalfde eindigde in de Eredivisie. STVV heeft om 18u30 de match aangevat met: Steppe, Botaka, Acolatse, Endo, Mmaee, De Bruyn, Assamoah, Van Dessel, Teixeira, Ceballos en Sankhon.

KV Kortrijk zocht het dichter bij huis. Op nauwelijks zes kilometer van het eigen Guldensporenstadion test het in Harelbeke  tegen Oud-Heverlee Leuven hoe de zaken ervoor staan. Om 19u klinkt het eerste fluitsignaal.

Overzicht oefenmatchen 5 juli:
18u30: VVV Venlo (Ned) – Sint-Truiden: (3-3)
VVV begon het best aan de partij en kon al na zeven minuten voetballen vieren via Linthorst. STVV had het moeilijk en raakte niet door de Nederlandse defensie. Na de pauze was het dan toch raak voor STVV, via Elton Acolatse werd het 1-1.

STVV nam de bovenhand en kwam via Jordan Botaka ook snel op voorsprong. Daar kon het niet lang van genieten, want VVV kon op enkele minuten tijd maar liefst twee keer scoren. Een verlies werd nog vermeden toen Botaka op het uur via de penaltystip voor de 3-3 zorgde.

19u: Oud-Heverlee Leuven – KV Kortrijk: (0-2)
In een evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar leken de eerste 45 minuten zonder doelpunten afgesloten te gaan worden. Net voor rust wist Hervé Kage de ban echter te breken met een knap doelpunt. Ook na de pauze bleef het evenwichtig. KVK wist toch andermaal te scoren. Het was Verkerken die met het hoofd de 2-0 eindstand vast legde.

KV Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Hines-Ike, Kagelmacher, Kage, Van Der Bruggen, Lepoint, Ivanof, Camara, Batsula en Verkerken.
KV Kortrijk na 75’: Deman, D’Haene, Mujakic, Kovacevic, De Sart, Ajagun, Mboyo, Azouni, Toualy, Rougeaux en Rolland.

OH Leuven: Henkinet, Duplus, Tshimanga, Schuermans, Hubert, Kehli, Maertens, Keita, Aguemon, Mercier (62’ Sula) en Mbobmo (62’ Allemeersch).