OFFICIEEL: Zulte Waregem pikt voormalig Anderlecht-target op bij Besiktas

OFFICIEEL: Zulte Waregem pikt voormalig Anderlecht-target op bij Besiktas

05-07-2019 18:35
3

Zulte Waregem heeft de vijfde inkomende transfer van deze transferperiode afgerond. Spits Cyle Larin komt op huurbasis over van de Turkse topclub Besiktas. Zulte Waregem wist tijdens de onderhandelingen ook een optie tot koop te bedingen.

De 24-jarige Canadees heeft vooral naam weten te maken in de Noord-Amerikaanse Major League Soccer. Namens Orlando City trof hij liefst 44 keer doel in 89 optredens. Dankzij zijn doelpuntenproductie verdiende hij een transfer naar Europa. Nadat hij als jonge tiener al eens testte bij Club Brugge, was het Besiktas dat hem voor circa twee miljoen euro kocht.

In anderhalf jaar wist de 29-voudig international (acht goals) nog geen vaste basisplaats af te dwingen. Larin kwam twintig keer in actie, maar wist met vier goals niet te overtuigen. Gezien de verwachtingen qua speeltijd, besloot Besiktas mee te werken aan een transfer. Mocht Larin nog terugkeren naar Istanbul, dan ligt hij daar nog tot en met 2022 vast.

Opvallend genoeg heeft Larin altijd goed in de Belgische markt gelegen. In het verleden werd hij namelijk ook al gelinkt aan Anderlecht, KV Oostende, Racing Genk en Standard.