OFFICIEEL: Anderlecht meldt vol trots de komst van 'Petite Prince' Nasri

OFFICIEEL: Anderlecht meldt vol trots de komst van 'Petite Prince' Nasri

05-07-2019 17:10 Laatste update: 17:40
50

De stunttransfer is voor honderd procent officieel. Anderlecht is erin geslaagd om Samir Nasri (32) vast te leggen. Het is voorzitter Marc Coucke die vol trots de komst van de ex-middenvelder van Arsenal, Manchester City en het Franse elftal aankondigd.

'Le Petit Prince est arrivé au Parc! De gewezen Franse international Samir Nasri ondertekende vanmiddag een overeenkomst voor een seizoen, met optie voor een bijkomend seizoen, bij RSC Anderlecht', schrijft Anderlecht vol trots op haar website. Nasri is na Vincent Kompany en Michel Vlap de derde transfer van deze zomermercato.

Nasri moet een pak ervaring toevoegen aan de jonge groep. 'Nasri is een echte topper die deze jongens ervaring zal bijbrengen én die hen ook effectief naar een hoger niveau kan tillen door continu met de jongeren te trainen en te spelen. We zijn er trots op dat een speler van zijn niveau, met zijn palmares voor Anderlecht kiest', reageert een zeer verheugde Coucke.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welkom Bienvenu Welcome SAMIR NASRI 💜💪💜💪💜💪💜💪💜💪💜 All info @rscanderlecht next minutes

Een bericht dat is gedeeld door @ marcskecoucke op

Vijftien jaar geleden wist Nasri al door te breken bij Olympique Marseille. In de zomer van 2008 stapte hij over naar Arsenal, waarna hij overstapte naar Manchester City. Daar vierde hij met twee landstitel zijn grootste successen. Met zijn transfer wordt hij opnieuw herenigd met toenmalig ploegmaat Vincent Kompany.

Vanaf het seizoen 2015/16 kwam hij minder aan spelen toe bij City, waardoor hij in het seizoen daarop een half jaar werd uitgeleend aan het Spaanse Sevilla. De voorbije twee jaar volgden weinig succesvolle avonturen bij Antalyaspor in Turkije en West Ham United. Bij laatstgenoemde club liep zijn contract deze zomer af, waardoor Anderlecht geen transfersom hoeft te betalen voor de 41-voudig international van Les Bleus.