'Juventus vreest inmenging Barcelona na afgewezen openingsbod op De Ligt'

'Juventus vreest inmenging Barcelona na afgewezen openingsbod op De Ligt'

05-07-2019 15:01
7

In Catalonië is weer een sprankje hoop dat Matthijs de Ligt toch naar FC Barcelona komt. Volgens Sport vreest Juventus dat de Catalanen zich weer in de strijd om De Ligt mengen nu het openingsbod van de Italianen door Ajax is afgewezen.

Volgens verschillende media heeft Juventus een openingsbod van 65 miljoen euro inclusief bonussen gedaan. Dat is beduidend minder dan wat Paris Saint-Germain en FC Barcelona eerder aangaven bereid te zijn te betalen. De Oude Dame zou zich echter gesterkt voelen door het feit dat het al persoonlijk akkoord is met De Ligt en doordat de centrale verdediger de voorkeur geeft aan een transfer naar Italië. 

Ajax is echter not amused. Juventus heeft kwaad bloed gezet door eerst met De Ligt te onderhandelen en zich daarna pas bij Ajax te melden. Volgens Sport beginnen ze in Turijn nu langzamerhand nerveus te worden. De kampioen van Italië was voornemens om De Ligt vast te leggen nog voor hij zich in Amsterdam zou moeten melden voor de voorbereiding van Ajax. Dat lijkt echter niet te gaan lukken, simpelweg omdat er een te groot verschil is tussen vraag en aanbod. De Ligt wordt maandag 'gewoon' op De Toekomst verwacht. Juventus vreest nu dat Barcelona op het laatste moment gaat proberen de overgang naar Italië te ontregelen. 

Volgens Sport houdt Barcelona de situatie inderdaad nauwlettend in de gaten, maar is het niet van plan het oorspronkelijke bod te verhogen. De enige manier waarop het nog tot een transfer naar Spanje kan komen, lijkt te zijn dat de onderhandelingen tussen Ajax en Juventus spaak lopen. In dat geval zou De Ligt de aanbiedingen van Barcelona en PSG weer moeten heroverwegen. De NOS stelt dat ook Paris Saint-Germain op het vinkentouw zit.