'Engelse clubs vechten om Samatta, vijf teams brengen bod uit op Genk-spits'

'Engelse clubs vechten om Samatta, vijf teams brengen bod uit op Genk-spits'

06-07-2019 23:30 Laatste update: 23:21
7

KRC Genk moet rekening houden met een vertrek van topschutter Ally Samatta. Volgens Engelse media hebben verschillende Engelse clubs interesse. Leicester zou ook al een bod hebben uitgebracht.

Het Leicester City van Youri Tielemans zou een bod hebben neergelegd van zo’n dertien miljoen euro. Of dat bedrag genoeg is, is nog maar de vraag. Samatta was afgelopen seizoen de topschutter van landskampioen KRC Genk met 20 doelpunten in 28 competitiewedstrijden.

In totaal scoorde de 26-jarige goaltjesdief 32 keer in 51 wedstrijden. Premier League-clubs Brighton, Aston Villa, Watford, Burnley en Championship-clubs Middlesbrough en Cardiff City zouden Samatta ook op het verlanglijstje hebben staan.

Update 06/07 23.30u: Volgens het Tanzaniaanse Clouds Media hebben maar liefst vijf ploegen al een poging gedaan om Samatta aan te trekken. Meer bepaald gaat het om Aston Villa, Leicester City, Birmingham City, Cardiff City en Middlesbrough. Aston Villa en Leicester City zijn bereid om tot dertien miljoen euro te gaan. Genk zou echter zeventien miljoen euro verlangen.