'Crisis bij Barça: Bartomeu geeft vlak voor presentatie Frenkie de Jong uitleg'

'Crisis bij Barça: Bartomeu geeft vlak voor presentatie Frenkie de Jong uitleg'

05-07-2019 14:05

Het is onrustig bij FC Barcelona. Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft volgens Libertad Digital een 'speciale' persconferentie belegd om 17.30, kort voor de presentatie van Frenkie de Jong.

De persconferentie staat hoogstwaarschijnlijk in het teken van de bestuurlijke onrust in Camp Nou. Jordi Mestre stopte deze week als vice-voorzitter, omdat hij zich niet meer kon vinden in de koers van Bartomeu. Vervolgens gaf óók technisch directeur Pep Segura er de brui aan. Bartomeu zal vanaf 17.30 uur tekst en uitleg geven over de crisis.

Het was de bedoeling dat Mestre zaterdag de presentatie van Frenkie de Jong zou bijwonen. Door zijn vertrek is dat niet meer mogelijk. Bartomeu zal daarom de honneurs waarnemen. Het schijnt dat de omstreden Barça-voorzitter niet van plan is een vervanger voor Mestre aan te stellen.

Vrijdagavond om 19.00 uur wordt De Jong gepresenteerd door Barcelona. Na een medische keuring, fotoshoot in de fanshop, de officiële contractondertekening staat de 22-jarige middenvelder voor het eerst in een Barça-shirt op het heilige gras van Camp Nou. Bij de presentatie worden tienduizenden supporters verwacht.