Operatie Propere Handen: 'Ex-bondsvoorzitter De Keersmaecker verhoord'

Operatie Propere Handen: 'Ex-bondsvoorzitter De Keersmaecker verhoord'

05-07-2019 13:06
3

In de zaak Propere Handen zijn er al heel wat personen verhoord. De volgende in het rijtje is ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker. Volgens Het Nieuwsblad wil het gerecht weten of De Keersmaecker notie had van zwart geld bij de Belgische voetbalbond.

In Hasselt werd de De Keersmaecker urenlang op de rooster gelegd. Ondanks dat de ex-bondsvoorzitter zelf van beroep een advocaat is, had hij een raadsheer bij zich. Na zijn ondervraging verliet hij het gerechtsgebouw zonder commentaar te geven.

Zwart geld
Het gerecht wilde van De Keersmaecker weten of hij al dan niet op de hoogte was dat persoonsleden bij de KBVB (deels) in het zwart werden betaald. Spijtoptant en spilfiguur Dejan Veljkovic had immers laten weten dat voormalig keeperstrainer Erwin Lemmens destijds vroeg om een deel van zijn loon in het zwart via een Cypriotische vennootschap te willen ontvangen.

De Keersmaecker – die tussen 2006 en 2017 – bondsvoorzitter was, zou volgens informatie van Het Nieuwsblad Lemmens niets in de weg hebben gelegd en dus oogluikend meegewerkt hebben aan een bijzondere fiscale constructie. Uit onderzoek moet nu blijken hoever De Keersmaecker op de hoogte was van de constructie en of nog andere leden zijn uitbetaald in het zwart.

Martens op de rooster
Voormalig CEO Steven Martens zal meer dan waarschijnlijk binnenkort ook worden verhoord.