OFFICIEEL: Formaliteiten van de baan, Vietnamese superster landt bij STVV

OFFICIEEL: Formaliteiten van de baan, Vietnamese superster landt bij STVV

05-07-2019 10:48 Laatste update: 17-07-2019 18:22
13

Cong Phuong Nguyen mag zich vanaf nu een speler van STVV noemen. Vrijdag kondigden de Kanaries de transfer van de Vietnamees aan. Bij STVV moet Nguyen de aanval een nieuwe impuls geven. 

Nguyen komt over van Hoang Anh Gia Lai FC. Die ploeg verhuurde hem de afgelopen tijd aan het Zuid-Koreaanse Incheon United. Daar wist hij in negen duels niet te scoren. Ook een assist zat er in 401 speelminuten niet in. Voor Vietnam kwam hij al in 31 keer uit. Als international scoorde hij 8 keer.

De 24-jarige Nguyen zorgt in ons land voor een primeur. Hij is immers pas de eerste Vietnamese voetballer in de Belgische hoogste klasse. In eigen land wordt hij de 'Vietnamese Messi' genoemd. Bij STVV gaat Nguyen spelen met het rugnummer 15/ 

Update 17/07, 18.22: Cong Phuong Nguyen is officieel een Kanarie, zo meldt STVV op haar website. Nguyen, een superster in Vietnam, was in eigen land al voorgesteld, maar volgens Sint-Truiden zijn ook nu alle formaliteiten van de baan. De Limburgers maken ook bekend dat het om een uitleenbeurt gaat.