OFFICIEEL: Derby County stelt na vertrek Lampard Cocu aan als nieuwe manager

OFFICIEEL: Derby County stelt na vertrek Lampard Cocu aan als nieuwe manager

Gepubliceerd: vrijdag 5 juli 2019 om 10:05vr 05-07-2019 om 10:05

Laatste update: vrijdag 5 juli 2019 om 10:17vr 05-07-2019 om 10:17

Phillip Cocu is de nieuwe trainer van Derby County. De Championship-club presenteert de oud-international vrijdagochtend als opvolger van Frank Lampard.

De transfer van Cocu hing al even in de lucht. Deze week vloog hij naar Florida om kennis te maken met de spelersgroep, die op trainingskamp is in de Amerikaanse staat. Komend seizoen mikt Derby County op promotie naar de Premier League.

"Derby County is een geweldige club, met veel uitstraling en een rijke historie. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn staf aan de slag te gaan bij deze mooie club", reageert de trainer, die eerder werkzaam was bij PSV en Fenerbahçe. In Eindhoven won hij onder meer drie landstitels. Zijn Turkse avontuur was binnen een paar maanden afgelopen.

Cocu neemt twee landgenoten mee naar Engeland: Chris van der Weerden (ex-Germinal Beerschot) en Twan Scheepers. Van der Weerden was bij PSV en Fenerbahçe de rechterhand van Cocu. Scheepers werkte de laatste zes seizoenen als assistent-trainer bij Jong PSV.

Met de aanstelling van Cocu zorgt Derby County voor een primeur: de oud-speler van AZ, Vitesse, PSV, FC Barcelona en Al-Jazira is de eerste buitenlandse trainer van de club. "Phillip heeft een uitstekende track record. We kijken uit naar de samenwerking", aldus voorzitter Mel Morris.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws